Neem contact met ons op:

Webhosting

Wat is webhosting?

Webhosting zorgt ervoor dat uw website online bereikbaar is. Het is een stukje webruimte op een webserver die 24/7 operationeel is. Doordat meerdere mensen samen op één server zitten met hun website, wordt dit ook wel shared hosting genoemd. Door een online omgeving kunt u alles beheren van uw stukje webruimte. Maar hoe ziet webhosting nu eigenlijk uit?

Zie uw website als een auto, de grootte van de auto is de grootte van uw website en het aantal bezoekers. Onze server is dan een parkeerplaats, waar u, uw auto kunt parkeren. U krijgt dus een parkeervak (webhosting) op onze parkeerplaats (webserver). U betaalt voor het parkeervak en als uw auto (website) zo groot is dat het meerdere vakken in beslag neemt, dan betaalt u ook meer. U betaalt dus voor wat u gebruikt. Een parkeerplaats (webserver) met betere beveiliging of meer functionaliteiten is dus vanzelfsprekend duurder. 

Hele grote auto’s, vrachtwagens dus, hebben hun eigen parkeerplaats (VPS). Zo hebben zij geen last van de andere auto’s (websites) en andersom. Een eigen parkeerplaats kunt u volledig zelf inrichten qua functionaliteiten en beveiliging.

Wilt u zich enkel bezig houden met uw website of extra technische hulp, dan is webbeheer misschien iets voor u.

directadmin

Directadmin

Als webserver gebruiken wij DirectAdmin. Hiermee kunt u alle zaken omtrent uw webhosting beheren in een (mobiel vriendelijke) online omgeving. Denk hierbij aan FTP accounts, Mail accounts, bestanden, MySQL, domeinen en subdomeinen en DNS instellingen.

Naast deze standaard functionaliteiten van DirectAdmin, bieden wij ook Softaculous aan. Met Softaculous kunt u snel een CMS (content management system) installeren en beheren. Daarnaast geeft Softaculous de mogelijkheid om backups van uw installaties te maken. Als Softaculous niks voor u is, dan bieden wij ook Installatron aan, die ongeveer dezelfde functionaliteiten heeft.

Ook zit in onze DirectAdmin omgeving de mogelijkheid om gratis Let’s Encrypt SSL certificaten aan te vragen zodat uw site een beveiligde verbinding heeft.

Als laatste speciale functionaliteit bieden wij een website builder aan met meer dan 200 gratis sjablonen. De website maker vindt u onder het tabje ‘Extra features’.

Uw website verhuizen?

Verhuis uw website naar Limpenshost en ga zelf aan de slag met onze webhosting of laat het beheer en onderhoud van uw website aan ons over.